Foto: Niels Hougaard
Foto: Niels Hougaard
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 31 / 2016

Jeg er utrolig glad for mit job

Waseem Shakir er flygtning fra Syrien. I København arbejder han i sit fag som elektriker hos TDC. Han har sin egen lejlighed, og han er utrolig glad for sit job. Og så er han en rollemodel, alt det, som Hovedstaden gerne vil med sin plan for bæredygtig integration: Københavnermodellen.
tekst Tom Ekeroth

– Tiden løber hurtigt, når man er på arbejde. Jeg er utrolig glad for mit job og for TDC, siger Waseem Shakir. 

Den syriske flygtning kom til København den 19. maj. Han forstår sproget, når han skal læse sin arbejdsopgaver, han bruger en dansk-app, og så får han danskundervisning på TDC. Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) siger:

– Det er jo helt vildt fantastisk. Jeg har kendt Waseem, fra han kom hertil og blev en af vore nye københavnere. Vi fandt jo hurtigt ud af, at han gerne ville være elektriker, og det er jo gået utrolig godt. Waseem, du er et godt forbillede, og du har banet vejen for andre hos TDC. Hvis man nogen gange i sine sorteste øjeblikke tvivler på, om det gør en forskel at være integrationsborgmester, så forsvinder tvivlen, når man besøger Waseem hos TDC. Det er det hele værd.

Hurtigt i job

Skriv hvad du søger