Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 29 / 2016

Rejsen til Danmark

tekst Rasmus Eiby

Asaad har været på flugt fra Syrien i lang tid. Det meste af hans familie bor stadig i landet, men fordi Asaad og hans bror ikke var enige med regimet, hvilket de heller ikke lagde skjul på, blev de begge nødt til at flygte. Både for at beskytte familien og deres egne liv. Asaads bror har boet i Danmark de sidste 2,5 år. Han flygtede til Europa længe før Asaad, der i stedet tog til Libanon, hvor han boede og arbejdede som elektriker i tre år. Men arbejdstilladelsen udløb, og Asaad blev sendt tilbage til Syrien. 

− Jeg kommer tilbage til Syrien, men så kommer ISIS. Jeg er ikke enige med dem, og hvis du ikke er enig med dem, så dræber de dig, eller de dræber måske alle i din familie. Min familie siger til mig, at jeg skal flygte igen, hvis jeg vil overleve, og hvis de skal overleve, for vi har en stor familie, og de kan ikke flygte alle sammen, fortæller Asaad.

Han ringer til sin bror i Danmark og forklarer sine problemer. Han har læst jura, men han kan ikke hjælpe Asaad i Syrien, så han foreslår, at han kommer til Danmark. Rejsen til Danmark fører ham først til Tyrkiet, hvor han sammen med en håndfuld andre flygtninge sejler til Grækenland i en lille robåd.

Skriv hvad du søger