Foto: Tim Jørgensen / Polfoto
Foto: Tim Jørgensen / Polfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 29 / 2016

Beredskaber advarer om manglende robusthed

Vi er ikke parate til at passe på borgerne, lyder opråbet fra både statslige og kommunale redningsberedskaber. De ønsker flere penge til området, og det møder opbakning på Christiansborg.
tekst Rudi Holm

De danske redningsberedskaber er pressede og kan ikke levere den nødvendige indsats, hvis for eksempel et terrorangreb rammer Danmark. Sådan lød det for nylig fra de ansatte i den statslige del af beredskabet – Beredskabsstyrelsen. Men det er ikke kun de fem statslige beredskabscentre, der har problemer med den meget omdiskuterede strukturændring af landets redningsberedskaber. Problemer er der også i de kommunale beredskaber, der fra årsskiftet blev reduceret fra 87 til 24.

– De 24 kommunale beredskaber, der ved terror, storm eller andre større hændelser har ansvaret for førsteindsatsen, føler sig heller ikke optimalt parate til at passe på borgerne, lyder det således i en officiel meddelelse fra Danske Beredskaber, en sammenslutning af alle kommunale beredskaber i landet.

De kommunale beredskaber er de første, der rykker ud ved ulykker, og de har konstant over 1.000 mand på vagt rundt om i landet, mens man i det overordnede beredskab i Beredskabsstyrelsen blot har cirka 80 mand på vagt hver dag.

Skriv hvad du søger