Foto: Morten Friis
Foto: Morten Friis
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 27 / 2016

Frivillige hjælper psykisk sårbare kvinder

Frivillige mentorer hjælper unge kvinder, der er psykisk sårbare og har det svært. Mentorordningen PIFT er et pilotprojekt, der har samarbejdet med seks kommuner. Projektet tegner sig så lovende, at der nu arbejdes på at udbrede det til flere kommuner.
tekst Rasmus Eiby

Du lider af angst. Sådan lød diagnosen, da Joy Christensen var 19 år gammel. Hun kom i psykiatrisk behandling, men røg ud af systemet igen. Derfor gik hun i en del år for sig selv, hvor hun havde svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Det blev dog bedre med tiden, jobcentret fandt hende en praktikplads i en vuggestue, hvor hun var i 10 måneder. Men så fik hun panikangst for et par år siden.

− Det hele væltede igen, og alt blev nulstillet. De sidste par år har handlet meget om, at jeg skulle lære det hele fra bunden igen, fortæller Joy Christensen.

I dag er Joy Christensen 27 år, og i august i år startede hun på Eventkoordinator-uddannelsen på Roskilde Handelsskole. Netop det at starte i uddannelse var målet, da hun mødte sin mentor Pernille Ørskov på 38 år, der til dagligt arbejder som selvstændig advokat og virksomhedsrådgiver. De mødte hinanden gennem mentorordningen PIFT, hvor frivillige mentorer hjælper kvinder mellem 15 og 30 år, der mistrives, er psykisk sårbare eller på anden måde har det svært. Pernille Ørskov er begejstret over Joys udvikling:

Skriv hvad du søger