Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 27 / 2016

Folketinget kræver McKinsey-tal frem i lyset

Tallene bag den omdiskuterede McKinsey-rapport og regeringens forsyningsstrategi skal udleveres, lyder kravet fra flere sider i Folketinget.
tekst Rudi Holm

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) erklærer sig parat til at udlevere de baggrundsdata, der ligger til grund for den såkaldte McKinsey-rapport om forsyningssektoren. Det oplyste han for nylig på et samråd i Folketinget.

– Jeg har ingen intentioner om at holde noget hemmeligt, og vi er ved at undersøge, hvad vi kan udlevere. Dette skyldes blandt andet hensynet til person- og virksomhedsfølsomme oplysninger samt offentlighedsloven, siger Lars Christian Lilleholt.

Baggrundsmaterialet i den analyse, som konsulentvirksomheden McKinsey har udfærdiget for ministeriet, mistænkes for at være lige så fyldt med fejl, som en række brancheorganisationer og eksperter har kunnet påvise i de tilgængelige tal. Blandt andet har KL’s analyseenhed konstateret fejl i flere objektive oplysninger, og det har fået organisationen til at bede om fuld indsigt i de bagvedliggende data.

Skriv hvad du søger