Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 27 / 2016

Børnehaveklasseledere får ny efteruddannelse

Børnehaveklasselederne har et særligt læringsansvar. Derfor har Børnehaveklasseforeningen og UC Lillebælt sammen lavet et videreuddannelsesforløb, der skal give lederne nogle redskaber til klasseledelse og didaktik.
tekst Rasmus Eiby

Børnehaveklasselederne i Varde Kommune skal fra 1. februar starte på et diplomkursus. Det 20 uger lange deltidskursus er skabt i et samarbejde mellem Børnehaveklasseforeningen og University College Lillebælt, der også kommer til at udbyde kurset.

− Det skulle meget gerne give børnehaveklasselederne en større indsigt og viden omkring arbejdet i børnehaveklassen, som ikke er en del af pædagoguddannelsen. Børnehaveklasseledere kommer med en rigtig god pædagoguddannelse, men vi vil gerne give dem nogle redskaber i forhold til klasseledelse og didaktik, der kan forbinde og forankre teori og praksis i dagligdagen, fortæller Pia Jessen, formand for Børnehaveklasseforeningen.

Undervisningen af børnehaveklasselederne kommer til at foregå lokalt. UC Lillebælt sender undervisere til Varde Kommune i stedet for, at børnehaveklasselederne skal komme til dem. Det skal også gøre det lettere for lederne, så undervisningen ikke skal gøre dem pressede i deres daglige arbejde.

Skriv hvad du søger