Direktør Anders-Peter Djernes Østergaard (t.h.) og uddannelseschef Anders Bülow er en tur på Østervang Skolen, hvor de demonstrerer, hvordan det er muligt at gå på vandet. Når det er der. Foto: Steen Wrem
Direktør Anders-Peter Djernes Østergaard (t.h.) og uddannelseschef Anders Bülow er en tur på Østervang Skolen, hvor de demonstrerer, hvordan det er muligt at gå på vandet. Når det er der. Foto: Steen Wrem
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 22 / 2016

Fang en fisk i skoletiden

Hillerød Kommune og den lokale Skovskolen i Nødebo er blevet nye legekammerater i bestræbelsen på at udvikle spændende løsninger til, hvordan naturen kan bruges både i skolen, daginstitutioner og i arbejdet med udsatte familier.
tekst Sidsel Boye

Direktør Anders-Peter Djernes Østergaard, Hillerød Kommune, er tidligt på færde denne tirsdag morgen. Bilen skal støvsuges og se præsentabel ud, for han har lovet at hente formanden for Folketingets uddannelses- og forskningsudvalg, Christine Antorini (S), nede på stationen sidst på formiddagen. Hun skal sammen med viceborgmester Kirsten Jensen (S) og udvalgsformand Rikke Macholm (SF) på en uformel visit på Skovskolen i Nødebo.

Men inden han skal være chauffør for damerne, kan han lige nå at sætte Skovskolens uddannelseschef, Anders Bülow, stævne på Grønnevang Skolens afdeling Østervang. Anledningen er, at de to gerne vil fortælle omverdenen om et partnerskab mellem Hillerød Kommune og Skovskolen, som skal være med til at få mere natur og bevægelse og læring ud i samtlige kommuner. Samarbejdet virker så lovende, at det allerede har udløst støtte fra flere fonde, og ud over at være rygtedes på Christiansborg, er det også ved at blive et samtaleemne i andre kommuner.

– Når det rent faktisk er lykkedes at få skabt et partnerskab, hvor vi både skaber ny viden og ny praksis, synes vi også, det er vigtigt at få det fortalt. Når man arbejder målrettet med eksempelvis samskabelse og vidensbaseret praksis, ved man også, at det er super meningsfuldt for alle i partnerskabet, når det lykkes, siger Anders-Peter Djernes Østergaard.

Skriv hvad du søger