Foto: Carsten Andreasen / Polfoto
Foto: Carsten Andreasen / Polfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 20 / 2016

Borgmester politianmeldt og udbud granskes

Tvivl om overholdelse af gældende udbudsregler ved et udbud om levering af fiber-bredbånd for 70 millioner kroner skaber mistro i Ringkøbing-Skjern byråd og har ført til politianmeldelser af borgmesteren og kommunaldirektøren.
tekst Anne-Mette Bonde

Lynhurtigt fiber-bredbånd skal rulles ud til alle husstande, virksomheder og sommerhuse i Ringkøbing-Skjern Kommune inden 2020. En opgave som RAH Energi Midt vandt i en udbudsrunde i fjor, og som beløber sig til en pris af 70 millioner kroner, der betales med offentlige midler. Siden har forundring over udbudsprocessen skabt konflikt internt i kommunens politiske ledelse. 

Mistanke om konstruktion

Teleselskabernes brancheforening, Teleindustrien, henvendte sig i januar 2016 til Ringkøbing-Skjern Kommune og bad om at få aktindsigt i udbuddet for at klarlægge, om udbudsreglerne var overholdt. Brancheforeningen fik aktindsigt, og de erfarede hurtigt ud fra de tilsendte dokumenter, at udbudsprocessen virkede uigennemsigtig. På trods af tilladelsen til aktindsigt modtog de ikke det fulde materiale om udbuddet, og dokumenterne var i øvrigt ikke journaliseret.

– Vi er stærkt i tvivl, om projektet har fulgt reglerne til punkt og prikke, lyder det fra Teleindustriens direktør, Jakob Willer. 

Skriv hvad du søger