Foto: Velfærdsalliancen
Foto: Velfærdsalliancen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 15 / 2016

Demonstrationer over hele landet

20.000 danskere gik på gaden for at demonstrere mod regeringens omprioriteringsbidrag. Flere steder i landet var der borgerlige borgmestre foran de røde faner.

De røde faner og bannerne var fundet frem over hele landet, da 20.000 danskere i sidste uge gik på gaderne for at demonstrere mod regeringens omstridte omprioriteringsbidrag.

Der var demonstrationer i 74 af landets 98 kommuner, og flere steder var der borgerlige talere foran de røde faner. I Varde var borgmester Erik Buhl (V) på talerstolen, og i Helsingør bakkede borgmester Benedikte Kiær (K) op. Demonstrationerne var arrangeret af græsrodsinitiativet Velfærdsalliancen, hvis primære formål er at få KL til at sætte hælene i over for omprioriteringsbidraget. Talsmand for alliancen Jan Hoby var mere end tilfreds med opbakningen.

– Jeg kan ikke huske, hvornår der sidst har været så stor folkelig modstand – og så mod et så teknisk begreb som omprioriteringsbidrag. Det tyder på, at danskerne for alvor er blevet bekymrede for det velfærdssamfund, som det har taget 150 år at bygge op – og som regeringen prøver at forandre til en minimalstat, siger han.

Skriv hvad du søger