Foto: Morten Friis
Foto: Morten Friis
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 14 / 2016

Der er brug for flere rollemodeller

Da størstedelen af omgangskredsen byttede Holbæk ud med København, blev Christina Krzyrosiak Hansen tilbage. Hun var ikke færdig med barndomsbyen, men ville i stedet gøre en forskel. I dag håber hun, at hun som ungt byrådsmedlem og borgmesterkandidat kan lokke flere unge ind i lokalpolitik.
tekst Mads Degn

Byrådssalens nikotingule vægge prydes af syv malerier, der med små nuanceforskelle alle illustrerer det samme motiv – mænd med slips. Nogle ældre end andre og enkelte portrætteret med borgmesterkæden om halsen som symbol på deres tidligere meritter. Malerierne er et vidnesbyrd om et hverv, der stort set altid er blevet varetaget af mænd og stadig bliver det i dag. Sådan er det i de fleste af landets kommuner, også i Holbæk. 

Men selvom hun ikke passer ind i den gennemsnitlige lokalpolitiske profil, har Christina Krzyrosiak Hansen aldrig følt, at der ikke var plads til hende i byrådet i Holbæk Kommune.

– Der er aldrig blevet set ned på mig som hende den lille pige. Tværtimod. Jeg lægger meget tid i mit byrådsarbejde, og det har gjort, at mine kollegaer har set, at det ikke bare var tomme ord, jeg gik til valg på. Jeg har oplevet, at når først man går i dybden med, hvad man står for som person, så spiller alderen ikke nogen rolle i politik, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Skriv hvad du søger