Foto: Jakob Lerche
Foto: Jakob Lerche
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 13 / 2016

Husk de gode historier om udsatte børn

Familiechef Kit Borup fra Mariagerfjord får rigtig meget ud af netværket med kolleger, fordi de har utroligt meget at lære hinanden. Og så minder hun sig selv og kollegerne om, at de også skal turde fortælle de gode historier om indsatsen for de udsatte børn.
tekst Sidsel Boye

Normalt har en socialrådgiver fire måneder til at foretage en børnefaglig undersøgelse. Så da familiechef Kit Borup fra Mariagerfjord Kommune for nylig mødte en kommune, som gennemfører den samme undersøgelse på den halve tid, gav det umiddelbart inspiration til at tage hjem og grave sig lidt ned i sagerne for at finde årsagen til den markante forskel.

– Det viste sig, at de fra starten af lavede en tilrettelæggelse, der var meget bedre end vores. De fastsatte simpelthen fra starten nogle datoer for, hvornår ting skal ske. Det lyder banalt, men det er smart, og vi kan stort set kopiere deres metode og på den måde spare tid, fortæller Kit Borup.

Det inspirerende møde fandt sted i et netværk for ledere på området for udsatte børn og unge. Netværket har kørt i et samarbejde mellem Socialministeriet, Socialstyrelsen og KL, netop med det formål at dele gode idéer kommunerne imellem og skabe udvikling.

Skriv hvad du søger