Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 12 / 2016

Digitaliseringsforslag makuleret: Gribskov beholder papiret

Et forslag om kun at fremsende dagsordener til byrådsmøder og politiske udvalg i digital form mødte stor modstand og blev ikke vedtaget.
tekst Simon Lessel

Punkt 35 på dagsordenen til det seneste byrådsmøde i Gribskov Kommune lignede umiddelbart et uskyldigt punkt. Lokallisten Nyt Gribskov havde stillet forslag om, at alle dagsordener til byrådsmøder og politiske udvalg udelukkende skulle fremsendes i digital form. Men forslaget mødte stor modstand fra blandt andet Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti og endte med ikke at blive vedtaget. Det skriver Ugeposten Gribskov. 

– Det kommer bag på os, at der kan være så stor uenighed om at nytænke byrådsarbejdet. Vi beder borgerne bruge computeren til stort set alting, så det ville klæde os at gøre det samme. I øvrigt har alle byrådsmedlemmer allerede fået stillet både en computer, en iPad, en printer og gratis internetadgang til rådighed. Lad os nu være lidt moderne, siger Anders Gerner Frost (Nyt Gribskov) til lokalavisen. 

Målløs lokalliste

Forslaget fik opbakning fra enkelte Venstre-medlemmer, mens andre stemte imod. Både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet sagde klart nej til forslaget.

Skriv hvad du søger