Randi er glad for sit arbejde i børnehaven Spiren. Hun er god med børnene, som hun tit leger med, både ude på legepladsen og inde i fællesrummene. Foto: Ulrik Tofte
Randi er glad for sit arbejde i børnehaven Spiren. Hun er god med børnene, som hun tit leger med, både ude på legepladsen og inde i fællesrummene. Foto: Ulrik Tofte
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 08 / 2016

Udviklingshæmmet og mere normal

Randi Nielsen er beviset på, at alle kan noget i Horsens Kommune. Hun er udviklingshæmmet, men med hjælp fra projektet ”mere normal” er hun blevet ansat i en lokal børnehave.
tekst Mads Degn

I det øjeblik Randi Nielsen åbner døren, sker der noget ejendommeligt med hende. Ryggen bliver lidt mere rank og en blanding af glæde og selvsikkerhed stråler ud af hende. Hun er lige trådt ind ad døren til børnehaven Spiren. Tre dage i ugen fungerer børnehaven som hendes arbejdsplads. Men for Randi Nielsen, der er udviklingshæmmet, er Spiren meget mere end blot en almindelig arbejdsplads. Børnehaven er mest af alt hendes fristed. Her får hun for første gang i sit 37-årige liv lov til at prøve sig af fagligt og mulighed for at arbejde med de ting, hun holder af, og som hun kan finde ud af.

– Jeg synes, det er dejligt at være her i børnehaven, fordi jeg har nogle forskellige arbejdsopgaver, og det er noget, jeg selv har ønsket. Og børnene, de er så søde, dem kan jeg godt lide at snakke og lege med, siger Randi Nielsen.

At Randi Nielsen i februar kunne holde seks måneders jubilæum som ansat i børnehaven Spiren skyldes først og fremmest projektet ”mere normal”. Et projekt, hvor grundtanken er, at alle kan noget, og at alle skal bidrage med noget til samfundet. At man som Randi Nielsen har et handicap betyder ikke, at man ikke kan gøre sig gældende ude i samfundet. Cate H. Kristiansen, driftschef for Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte i Horsens Kommune, vil med ”mere normal” forløse det uudnyttede potentiale og de ressourcer, der gemmer sig hos de udsatte borgere i kommunen.

Skriv hvad du søger