Foto: Lars Horn / Baghuset
Foto: Lars Horn / Baghuset
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 08 / 2016

S-byrådsmedlem: ”Retorikken er provokerende”

Byrådsmedlem Trine Ørskov (S) er stadig ikke tilfreds med retorikken om omprioriteringsbidraget. Hun håber dog sammen med byrådskollegaen Anders Broholm (V) fra Frederikshavn Kommune, at det kan lykkes KL’s bestyrelse at indgå en god økonomiaftale med regeringen.
tekst Simon Lessel

Selvom der var forsoning at spore i statsminister Lars Løkke Rasmussens tale til det kommunalpolitiske topmøde, så er der stadig ikke tilfredshed at spore med omprioriteringsbidraget hos Trine Ørskov (S) fra Ringkøbing-Skjern Kommune. Hun kalder retorikken omkring omprioriteringsbidraget for ”provokerende”. 

– Når vi får at vide, at det er let og nemt, så synes jeg, det er svært, og det gør det til en udfordring, når vi efterfølgende skal ud til borgerne og se dem i øjnene og tage tæskene, sagde hun på en live-session på KL-topmødets dag to. 

Hvor Trine Ørskov gav udtryk for, at man allerede har effektiviseret ”som gale”, så ser byrådskollegaen Anders Broholm (V) fra Frederikshavn Kommune mere optimistisk på at finde de besparelser, omprioriteringsbidraget kræver: 

– Det betyder ikke, at det altid er nemt, men vi er jo vant til det, så det er en opgave, vi må tage på os, siger han.

LÆS OGSÅ Armlægningen er i gang

Håber på en god aftale

I går blev et forslag fra Frederikshavn om at give KL opbakning til “opnå en økonomiaftale for 2017, der ikke påfører kommunerne minusvækst”, vedtaget.

Trine Ørskov (S) håber på, at det kommer til at danne udgangspunkt for en god aftale for kommunerne:
– I virkeligheden synes jeg, at jeg usikkerheden omkring omprioriteringsbidraget gør det rigtigt svært. Så jeg håber, at friheden bliver så stor som mulig, siger hun.

Anders Broholm (V) fra Frederikshavn Kommune synes ikke, at forslaget fra venstrepolitikerens eget byråd skulle vedtages, og den holdning har han ikke ændret på siden i går:

– KL og KL’s forhandlere skal arbejde for at få en så god aftale som mulig, og det er jeg sikker på, at de vil gøre, og derfor er ingen grund til at vedtage et forslag som man gjorde i går, lød det fra scenen.

LÆS OGSÅ Hård budgetlægning forude
FOR ABONNENTER

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: S-byrådsmedlem: ”Retorikken er provokerende” Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger