Foto: Peter Clausen / Scanpix
Foto: Peter Clausen / Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 06 / 2016

Prostitution er svært at tale om

En ny onlineportal kaldet RedenUng rådgiver unge, der er i prostitution eller gråzoneprostitution. Selvom initiativet kun har et år på bagen, peger de første tendenser på, at kommunens socialrådgivere er usikre og mangler viden om, hvordan de skal rådgive de unge, der prostituerer sig selv eller ”sugardater”.
tekst Simon Lessel

Socialrådgivere, der benytter sig af rådgivningsportalen RedenUng, mangler viden om, hvordan de skal rådgive unge, der er involveret i prostitution eller sugardating. Sådan lyder en af de første spæde konklusioner fra RedenUng-initiativet, der kan gøre foreløbig status efter et år på bagen.

– Socialrådgiverne har svært ved at sætte ord på og snakke med den unge omkring, hvad der sker. På den ene side ved de godt, at det er noget, de skal reagere på, men på den anden side, så har de svært ved at snakke med den unge om det, fortæller Christina Wind, der er akademisk projektmedarbejder i RedenUng.

I alt har der været 108 henvendelser, hvoraf 15 af dem har været rådgivningssamtaler af enten unge i prostitution eller kommunale socialrådgivere. Sidstnævnte ringer ofte for at få sparring fra RedenUngs egne socialrådgivere, og det er blandt andet egne holdninger og moral, der udfordrer socialrådgiverne.

Skriv hvad du søger