Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 06 / 2016

Plads til den lokale pølse

Fremover kan kommunerne sagtens give plads til lokale fødevarer og opnå besparelser ved at skræddersy deres tilslutning til ny SKI-aftale.
tekst Tom Ekeroth

En ny forpligtende, fælleskommunal aftale fra SKI (Statens og Kommunerens Indkøbsservice) rettet mod kommunale storkøkkener gør det muligt at leve op til lokale fødevarepolitikker og samtidig hente besparelser på indkøbet. Aftalen indeholder et bredt grundsortiment med både økologiske og konventionelle fødevarer. Kommunerne kan fravælge dele af sortimentet til fordel for lokale producenter.

– Hver gang, vi udvikler en ny forpligtende indkøbsaftale, sker det i tæt samarbejde med kommunerne. Fødevareaftalen er lavet i samarbejde med 12 kommuner, som også repræsenterer syv kommunale indkøbsfællesskaber spredt over hele landet. Dermed sikrer vi, at de forskellige behov og hensyn kan afspejles i aftalen. Vi har desuden samarbejdet med Madkulturen under Miljø- og Fødevareministeriet, som også har tilført aftalen værdifuld viden, siger Signe Lynggaard Madsen, administrerende direktør i SKI. 

Den nye aftale giver plads til forskelligheden:

Skriv hvad du søger