Færgen Menja på vej til Esbjerg fra Fanø. Foto: Holger Bundgaard / Polfoto
Færgen Menja på vej til Esbjerg fra Fanø. Foto: Holger Bundgaard / Polfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 06 / 2016

Øer er skuffede over vækstpakke

Champagneflaskerne forbliver på køl i ø-kommunernes køleskabe, efter regeringen i forrige uge præsenterede sin vækstpakke. De 95 millioner, som regeringen vil bruge på at sidestille ø-færgernes priser med prisen på landevejskørsel, er nemlig kun en tredjedel af vejen mod at indføre det såkaldte landevejsprincip. Og kommunerne havde forventet markant flere penge.

– Det var ikke helt så mange penge, som vi havde håbet på. Adskillige partier havde bakket op om den tidligere regerings udspil, der ville have tilført øerne 133 millioner kroner, så vi kan ikke forstå, at det ikke bliver prioriteret højere, siger Fanøs borgmester, Erik Nørreby (V).

De 95 årlige millioner frem til og med 2019 vil kunne give markant lavere billetpriser for passagerer, men kun i dele af året. Ifølge aftaleteksten, skal de fire borgerlige partier, der står bag aftalen, senere finde ud af, hvordan pengene helt præcist skal fordeles. Men idéen med færgetilskuddet er, at passagererne skal have færre penge op af lommen i foråret og efteråret. Det skal forlænge højsæsonen på øerne, der i høj grad lever af turisme.

Skriv hvad du søger