Foto: Hung Tien Vu
Foto: Hung Tien Vu
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 05 / 2016

Strukturreformen blev mit OL

Ulrik Kjær følger kommunalpolitik lige så passioneret, som fodboldfans følger deres favorithold. Kommunalreformen i 2007 beskriver han som De Olympiske Lege. Til trods for, at han i 21 år har arbejdet med kommunalforskning, kommer han dog stadig i tvivl, når han selv skal sætte sit kryds i stemmeboksen.
tekst Simon Lessel

Blandt de politologistuderende på Syddansk Universitet tilbage i 90’erne var der to fløje. Der var dem, der interesserede sig for politikken inde på Christiansborg – ”den rigtige politik” – og så var der dem, der interesserede sig for udenrigspolitik og EU – ”dem der virkelig ville noget”. Mellem de to fløje var der én mand, der ikke kunne nøjes med ét landsdækkende valgresultat, når man i den kommunale verden kunne få hele 275 valgresultater hver gang. Et rent slaraffenland for en valgresultatsnørd. Samtidig læste han nogle fag om kommunalpolitik og blev senere ansat til at assistere med nogle undersøgelser om kommunalpolitikere. 

Sådan lyder skabelsesberetningen om kommunalforsker Ulrik Kjær. Det er groft sagt ham – eller Roger Buch – medierne ringer til, når betydningen af en kommunal sag som for eksempel ældremad i Faaborg-Midtfyn skal udlægges.  

– Kommunalpolitik er rigtige problemer, der bliver løst af rigtige politikere. Det er en af grundene til, at jeg er blevet på området, fortæller han om sin interesse for kommunalpolitik. 

Skriv hvad du søger