Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 04 / 2016

Odense vil holde øje med kriminelle flygtninge

Et enigt byråd i Odense har vedtaget et forslag stillet af DF om kvartalsvis afrapportering af blandt andet flygtninges overtrædelser af straffeloven og brud på ordensregler på opholdssteder.
tekst Simon Lessel og Jon Kirketerp Jørgensen

Fremover vil byrådet i Odense hver tredje måned modtage en rapport fra forvaltningen om status på flygtningesituationen i kommunen. Forslaget, der var stillet af Dansk Folkeparti, blev vedtaget af et enigt byråd. Rapporten skal blandt andet berette om flygtningenes kriminalitet, og de oplysninger skal samles for at rydde tvivl og misforståelser om flygtningene af vejen, fortæller Christel Gall (DF).  

– Her kan vi gå ind at se, hvor mange der rent faktisk er kriminelle. Vi kan sagtens sidde og tro, at det er helt forfærdeligt, at folk tror, det er nogle værre forbrydere, og at de kun kommer med det ene formål at voldtage. Her kan vi så se, om det rent faktisk er så slemt. Så får vi fakta og kan diskutere ud fra det uden at mundhugges om det, siger hun.

Forslaget handler i følge Christel Gall om at oplyse om tingenes tilstand – både på den positive og den negative side.
– Hvis vi ikke ved, hvor mange der kommer, så kan vi jo sagtens forsøge at male et billede af, at der kun kommer 20, hvis man er radikal. Eller man kunne måske forestille sig, at man vil forsøge at fortælle, at der kommer 20.000, når man er DF’er. Her kan vi konkret se, hvor mange der kommer, og hvor mange der har en uddannelse. Det er et lille opslagsværk, hvor vi kan se, hvordan udviklingen er, forklarer Christel Gall.

Skriv hvad du søger