Foto: Hung Ti Vu
Foto: Hung Ti Vu
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 02 / 2016

Naturen forvandler stressramte til vildmænd

Udfordringer med at tiltrække mænd til kommunens sundhedstilbud har fået Svendborg Kommune til at tænke i nye baner. Derfor sender man de stress-, depressions- og overvægtsramte mænd ud i skoven for at lade naturen hjælpe dem tilbage på arbejdsmarkedet.
tekst Simon Lessel

– Forestil jer, at her har jeres forfædre siddet i årtusinder og renset fisk, mens de har været i balance med sig selv. Uanset hvad der sker, vil naturen altid være der. 

Ordene kommer fra naturvejleder Simon Høegmark, der på grund af blæsten nærmest råber ordene, mens han står på stranden i Vejstrup på Sydfyn. 

Foran ham sidder ni midaldrende mænd. Temperaturen er lige over frysepunktet, og vinden står direkte ind i hovederne på dem. Vinden er dog det mindste problem for mændene, der alle forsøger at rejse sig oven på en krise i deres liv i form af enten stress, depression, eller kroniske sygdomme som diabetes, KOL, kræft og hjertekarsygdomme. Derfor mediterer de og træner åndedrætsteknikker i det barske vintervejr for at komme i ét med naturen og for at finde den ro, der skal være med til at bygge dem op igen.

Skriv hvad du søger