Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 02 / 2016

Byrådsmedlemmer sigtet for misbrug af midler

tekst Emil Staulund Larsen

To byrådsmedlemmer fra Vejle byråd er blevet sigtet i sagen om misbrug af offentlige midler i Vejle Havn, skriver Jyllands-Posten. Det drejer sig om den tidligere fungerende formand for havnens bestyrelse, Peder Hummelmose (V), og den tidligere borgmester i Børkop og nuværende byrådsmedlem i Vejle, Leif Skov (S). Peder Hummelmose fik beslaglagt sin computer og mobil efter en ransagning af Sydøstjyllands Politi.

– Jeg er chokeret over at være blevet sigtet. Jeg er uforstående over det, men jeg har god samvittighed i forhold til straffeansvar. Det, kan jeg slet ikke se, kan komme på tale, siger Leif Skov til Jyllands-Posten.

Sagen handler om et muligt overforbrug og misbrug af midler for mere end 1,2 millioner på den kommunale selvstyrehavn i Vejle. Den tidligere havnechef var allerede meldt til politiet for sin indblanding i det mistænkte misbrug, hvor Vejle Havn blandt andet har arrangeret en studierejse til Florida til 290.000 kroner, hvor det faglige indhold udgjorde fem timer af den ugelange tur. • esla

Skriv hvad du søger