Søren Pape Poulsen har nydt Folkemødet: – Hvor ellers kan man som politiker mødes med borgerne til morgensang og ristede pølser? Men vi skal huske, at resten af året også er en demokratisk fest, som vi skal værne om. Foto: Tom Ekeroth
Søren Pape Poulsen har nydt Folkemødet: – Hvor ellers kan man som politiker mødes med borgerne til morgensang og ristede pølser? Men vi skal huske, at resten af året også er en demokratisk fest, som vi skal værne om. Foto: Tom Ekeroth
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. Folkemøde / 2016

Knæk boligskatterne og styrk forsvaret

Den konservative partileder vil af med boligskatterne og forhindre at forsvaret bliver udsultet.
tekst Tom Ekeroth

Da en af de ansatte på Lagoni Kaffebar kom ud og bød to betjente på en kop kaffe i den lidt kølige formiddag på Folkemødets sidste dag, røg man næsten tilbage i Korsbæk – også selv om de to betjente var betydeligt mere trimmede og kampklare end Sofus Betjent. De sagde i øvrigt ja tak.

Men længere ude mod Store Scene, hvor de konservatives leder Søren Pape Poulsen gik på ved middagstid, var der kommet en ny butik til byen. Nye Borgerliges telt har været stuvende fuldt under Folkemødet og de hvidklædte repræsentanter for partiet kunne også glæde sig over en voxmetermåling, der gav dem 10,8 procent af stemmerne. Det nye modeord ”disruption” kan også bruges på politik.

Så der er egentlig en del ting, der kunne nedstemme den konservative partileders humør, men det var ikke noget, der prægede Søren Pape Poulsen. Solbrændt og afslappet gik han rundt – den tidligere borgmester er god til at falde i snak med folk og god til at holde kontakt med publikum fra scenen. Han kunne tydeligt lide at være der.

Høj sol, vindblæst Dannebrog, marinefartøjer i horisonten var ikke nogen dårlig ramme for det af de to emner, han nåede på scenen.

Søren Pape Poulsen vil af med boligskatterne. De er tilfældige, uretfærdige og de skaber utryghed i de små hjem:

– Vi kan ikke være bekendt at beskatte den ældre kvinde ud hendes dagligstue i det hjem, hun selv har købt for beskattede penge. Hvis man skulle tænke skattesystemet forfra, ville man ikke indføre grundskyld. SKAT skal ikke lege ”nak og æd” med boligejerne.

Og så mener partilederen, at der er en tikkende bombe under de danske boligejere, når skattestoppet udløber i 2020.

Hvad der lurer på Forsvaret er mere en udsultning, som også kan ramme ”Danmarks jernnæve mod øst”, som Søren Pape Poulsen kaldte Bornholm. Det er for ham værdifuldt, at Forsvaret er repræsenteret over hele landet, men det forsvarsforlig, som er uden Det konservative Folkeparti, frygter han vil føre til kasernelukninger. Søren Pape Poulsen bruger folkelige ordbilleder, så sagt på en anden måde:

– En blind mand kan føle med sin stok at budgettet er spændt til bristepunktet. 

Egentlig ville han også have talt om ”opgør med Skyggedanmark”, men skatterne og kampflyene havde taget tiden. Han nåede dog lige at få sagt, at det drejer sig om ghettoerne. De virkede nu også lidt langt væk fra den bornholmske vandkant.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Knæk boligskatterne og styrk forsvaret Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger