Foto: Karen Linnet Olesen
Foto: Karen Linnet Olesen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. Folkemøde / 2016

Folkemøde: Det skal du opleve fredag

Har du kigget på listen over de næsten 3.000 arrangementer til Folkemødet og blevet lidt forpustet ved tanken om at bladre dem alle igennem for at finde guldklumperne? Frygt ej! Danske Kommuner har gjort det sure arbejde og kigget samtlige arrangementer igennem for at finde fem gode bud hver eneste af de fire dage.

Kommuneklynk, Clement og Selvsving

Fredag byder på omkring 1.100 arrangementer, så der er nok at vælge mellem. Og alt for meget man skal fravælge! Hovedscenen byder på tre partiledertaler – Anders Samuelsen (LA) kl. 11.00, Lars Løkke Rasmussen (V) kl. 14.00 og Pernille Skipper (EL) kl. 17.00. To timer efter – klokken 19.00 – kan du høre et live-interview med det russiske aktivist-band Pussy Riot. Det foregår også på Hovedscenen. 

Resten af dagen kan du for eksempel bruge på disse fem håndplukkede arrangementer.

Vi har samlet alle arrangementerne på et kort, så du nemt kan finde derhen. 
Du kan se kortet her.


1.

Hvem: Den effektive kommune – Martin Ågerup (CEPOS), Claus Wistoft (Syddjurs), Holger Schou Rasmussen (Lolland).

Hvad: Kan kommunerne virkelig spare 29 milliarder kroner, hvis bare de alle gør som Frederiksberg? Ja, siger CEPOS. Nej, siger Syddjurs’ borgmester. Nu mødes Claus Wistoft, borgmester i Syddjurs, og Martin Ågerup, direktør i CEPOS for at debattere. Det sker med en regulær læserbrevskrig som bagtæppe. CEPOS har kaldt Syddjurs Kommune for ”en klynkende, ødsel, elendig ledet vanskabning af en kommune”. Syddjurs har slået igen ved at kalde CEPOS for ”løsrevet fra og hævet over virkeligheden”. Du skal lidt tidligt op, men vi tror på, at du får sparket dagen i gang med en på alle måder livlig debat.

Hvor og hvornår: 9.00-9.45, A31 Danmark på vippen – Danchells Anlæg

2.

Hvem: Grøn omstilling med solenergi i kommunerne – kommunale repræsentanter.

Hvad: Langt de fleste kommuner har droppet at opstille nye solcelleanlæg på grund af elforsyningsloven. Den spænder nemlig ben for en sammenhængende økonomi og dermed for kommunernes muligheder for at gå forrest i den grønne omstilling. Solcelleansvarlige fra fire danske kommuner debatterer, hvordan Christiansborg-politikerne kan sørge for, at kommunale investeringer i solenergi igen kan løbe rundt.

Hvor og hvornår: 10.00-11.00, F8 Røgeriets Mødetelt 3 – Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

3.

Hvem: Clement Talk: Hvor skal flygtningene bo? – Morten Østergaard (R), Anders Vistisen (DF) m.fl.

Hvad: Flygtningestrømmen er for tiden aftagende, men mange kommuner har et stort efterslæb, når det kommer til at få flygtninge boligplaceret. Dertil kommer de mange tusinde flygtninge, der endnu ikke er blevet fordelt ud i landets kommuner. Så udfordringen er stadig mere end present. Se med når boligselskabernes direktør Bent Madsen, De Radikales leder Morten Østergaard og en række lokalpolitikere taler løsninger på området. Clement Kjersgaard styrer ordet, så mon ikke der bliver vredet et svar eller to ud af deltagerne.

Hvor og hvornår: 12.45-13.30, C14 BL’s Dome – Cirkuspladsen

4.

Hvem: Kom og rist en chefredaktør – Ekstra Bladets chefredaktører Poul Madsen og Karen Bro.

Hvad: Det er efterhånden de færreste kommuner, der er undsluppet tabloidavisens hvasse pen. Hvis din kommune har måttet se sig selv (uretfærdigt) kritiseret i spalterne for vakuumpakket ældremad, lidt for dyre studieture eller en sengeliggende fleksjobber, så får du her chancen for at give lidt igen. Ekstra Bladets chefredaktion ved Poul Madsen og Karen Bro svarer på spørgsmål fra publikum. Paula Larrain styrer løjerne.

Hvor og hvornår: 17.30-18.30, F14 Ekstra Bladet Live – Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

5.

Hvem: Selvsving på Folkemødet

Hvad: Efter en lang dag med vigtige og væsentligt arrangementer har du fortjent lidt underholdning. Og hvad er mere passende end de satiriske Selvsvingere fra P1. Til hverdag spidder de magthaverne og står bag Dong-sangen og ”Sig ’neger’ til dine problemer”-reklamen. På Folkemødet har de skiftet det sædvanlige morgensendetidspunkt ud med en aftenplads på havnen. Så tag din middagspicnic-kurv med på havnen og lyt til Selvsving + gæster.

Hvor og hvornår: 20.00-21.00, G21 DR – Allinge Havn, inder- og ydermolen

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: T:Folkemøde: Det skal du opleve fredag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger