Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 34 / 2015

EU skal lære af Nordfyn

Nordfyns Kommune er en af de mange kommuner, der er engageret i et EU-projekt. Projektet har hjulpet kommunen med at engagere frivillige ældre, og erfaringerne bruges nu til at oplyse kommuner i andre EU-lande.
tekst Simon Lessel

Flemming Larsen fra Nordfyns Kommune er i dag på besøg hos Det Syddanske EU-Kontor. Han er i Bruxelles for at gennemgå sidste etape af et EU-støttet projekt omkring ældre frivillige. Nordfyns Kommune havde tidligere forsøgt sig med forskellige tiltag på området uden dog at ramme den rigtige fremgangsmåde. Men da det syddanske EU kontor kontaktede kommunen med henblik på at finde partnere til projektet om, hvordan man engagere frivillige ældre i velfærdssektoren, så man i Nordfyns Kommune muligheden for at bidrage med sine allerede opsparede erfaringer på området. Udfordringen med at engagere ældre i frivilligt arbejde er nemlig også er en problemstilling i andre EU-lande.

– Da muligheden for et EU-samarbejde opstod, hoppede vi på med det samme, fortæller chefkonsulent i Nordfyns Kommune Flemming Lassen.

For Nordfyns Kommune handler EU-samarbejdet ikke kun om at skovle euros hjem.

Skriv hvad du søger