Foto: Bo Amstrup
Foto: Bo Amstrup
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 33 / 2015

Håndbold VM er en sejr for værtskommuner

Herning, Kolding, Frederikshavn og Næstved er værter, når VM i kvindehåndbold begynder den 5. december. Det er både godt for kommunens image og for turistlivet, når VM bliver fløjtet i gang.
tekst Emil Staulund Larsen

Midtjyllands Colosseum ligger som en sort klods i det åbne, midtjyske landskab. Lige nu ligger den som en vulkan i dvale, i hvert fald lidt endnu. For Hernings vulkan, Boxen, går i udbrud med jævne mellemrum, og snart vil Boxen blusse op i det meste af december, når VM i kvindehåndbold kommer til byen. Og det er en stolt borgmester, der beskriver sin fæstning.

– Boxen er en fantastisk nationalarena. Danmarks hjemmebane og med en unik stemning. Vi har et mantra i Herning om, at her er alle muligheder åbne. Boxen gør ord til virkelighed. Den er unik og giver unikke muligheder, siger Lars Krarup (V), borgmester i Herning. 

Lars Krarup er selvsagt en glad borgmester, inden verdensmesterskabet i kvindehåndbold begynder den 5. december. Her skal Herning være Danmarks hjemmebane, når de danske håndboldkvinder skal forsøge at jagte guld i Boxen. Særligt er der én ting, som Lars Krarup ser frem til, når VM begynder.

Skriv hvad du søger