Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 32 / 2015

Aktive borgere skaber det gode fællesskab

”Kommune” betyder jo fællesskab. I Ikast-Brande Kommune er vi optaget af, at det er de aktive borgere, der skaber det gode fællesskab. Tidligere talte vi om, at ”vi finder løsninger sammen med dig”. Det har vi ændret til ”du finder løsninger sammen med os”. Det signalerer i højere grad, at det er borgeren, der er den aktive part; at kommunen kun kommer på banen, hvis det er nødvendigt.
tekst Henning Hansen, kommunaldirektør i Ikast-Brande

”Vi vil meget gerne bidrage til, at de syriske flygtninge får en god modtagelse i Ikast-Brande Kommune, men hvorfor sker der ikke snart noget?”

Det var et af de spørgsmål, jeg fik af nogle aktive borgere ved et offentligt møde. De havde henvendt sig til kommunen og tilbudt deres hjælp og havde fået det svar, at ”der skal jo lige være nogle flygtninge, før der er brug for frivillige.” Og det er jo ganske rigtigt – og dog. Er det nu også det? Svaret er et godt eksempel på vores måde at tænke på i kommunerne: 

Kommunen skal planlægge og løse opgaven – så kan de aktive borgere komme på banen, når vi har tegnet banen og lavet spillereglerne.

Skriv hvad du søger