Alle foto: Emil Staulund Larsen
Alle foto: Emil Staulund Larsen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 29 / 2015

Ni hao Ringkøbing-Skjern

De kinesiske turister kan blive en guldgruppe for feriedestinationer. Men kineserne har travlt, og ikke tid til hygge, når de rejser Europa rundt på et par uger. Ringkøbing-Skjern har været til rejsemesse i Chengdu for at se nærmere på, hvad kinesiske turister vil have.
tekst Emil Staulund Larsen

De 200 små borde er stillet op med militærisk præcision i den store messehal og beklædt med hvid dug med fire tilhørende stole. Ved hvert af bordene står et lille skilt, der fortæller, hvem der hører til dette bord. Repræsentanter fra store flyselskaber, internationale rejsebureauer og muskuløse hotelvirksomheder bevæger sig rundt mellem de små borde, klar til at speed-networke. Ved et af bordene sidder Ringkøbing-Skjerns borgmester Iver Enevoldsen (V). Ved hans side sidder Shuli Fang, den kinesiske ejer af Bundgaards Hotel i den lille vestjyske by Borris og oversætter. Overfor sidder repræsentanterne for et hotelfirma. De har talt sammen i et stykke tid, og tiden er ved at være gået. De smiler, rejser sig og giver hånd. Nu skal der tages billeder.

Scenen udspiller sig ved den stort anlagte rejsemesse SCITE i Chengdu-provinsen i det centrale Kina. Ved sidste års messe deltog 1.500 organisationer. I hallen ved siden af udstillingsområdet har arrangørerne bygget store stande til udstillerne. Frankrig har fået Triumfbuen, England har Big Ben og Italien har Venedigs gondoler. Alle kæmper om den voksende kinesiske middelklasses gunst. Europa, Asien, Australien, USA, ja, hele verden er her. Midt i det hele har Nordic Europe opført en træhytte – og her står Ringkøbing-Skjern. 

BeiOu vokser

Foruden borgmester Iver Envoldsen og Shuli Fang består delegationen fra Ringkøbing-Skjern blandt andet af Lykke Nielsen Høj, sekretariatsleder hos Dansk Kyst- og Naturturisme, og byrådsmedlem Ole Nyholm Knudsen (V). I den nordiske træhytte har de fået selskab af Eva Thybo, udviklingschef i VisitDenmark. 

Skriv hvad du søger