Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 26 / 2015

Styr din brandert på nettet

KL lancerer et netbaseret rådgivningsværktøj, hvor danskerne kan tjekke deres alkoholvaner og få gratis, anonym vejledning.

Uge 40 står i alkoholvanens tegn. Det benytter en række kommuner til at lancere rådgivningsværktøjet www.tjekdinealkoholvaner.dk, som er et samarbejde mellem kommuner, regioner, Lundbeck, Alkohol & Samfund, Statens Institut for Folkesundhed og Enheden for Klinisk Alkoholforskning på Syddansk Universitet.

Det tager kun fem minutter at tjekke sine alkoholvaner. Derudover er det anonymt og giver mulighed for alt fra at oprette en dagbog, hvor man kan notere sit forbrug og eventuelle forandringer, til at blive henvist til nærmeste behandlingstilbud eller få tilbudt konkret rådgivning.

– Med dette værktøj giver kommunerne mulighed for, at man kan få tjekket, om ens alkoholvaner er sunde eller ej – uden at man behøver tage skridtet og møde op i et behandlingscenter. Samtidig er der også et forebyggende element i systemet, da de, der ikke har et behandlingskrævende forbrug, alligevel kan få nogle værktøjer til at ændre deres vaner, siger Thomas Adelskov (S), formand for KL’s social- og sundhedsudvalg.

Skriv hvad du søger