Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 24 / 2015

DJØF’erne stritter imod

Borgmestre frygter, at udflytning af nogle få statslige arbejdspladser bliver et hold-kæft-bolsje.
tekst Rudi Holm

For lidt over tre uger siden sendte Guldborgsunds borgmester John Brædder (L) et begrundet prospekt ind til Kulturstyrelsen i håb om at blive tilgodeset, hvis styrelsen bliver bedt om at flytte nogle af sine arbejdspladser ud i landet. Under et møde for nylig mødte John Brædder den øverste chef for Kulturstyrelsen og spurgte naturligt ind til, hvad han mente om prospektet. Det viste sig, at han ikke havde set det.

– Der er rigtigt mange folketingsmedlemmer, som med stor velvilje vil flytte statslige arbejdspladser ud i landet, men blandt DJØF’erne i styrelser og ministerier er der stor modstand. Og jeg kan godt frygte, at vi i kommunerne bliver spist af med et hold-kæft-bolsje ved at få tildelt nogle få statslige arbejdspladser. Det skal stille os tilfredse, så retorikken dæmpes, og så skal det hele gå i sig selv lidt efter lidt, siger Brædder.

Han opfordrede i forbindelse med offentliggørelsen af Danmark på Vippens hvidbog til, at kommunerne skaber nogle alliancer for at holde debatten om udkantsproblemerne på dagsordenen.

Skriv hvad du søger