16-17.000 unge i alderen 15-25 år ryger hash hver dag eller næsten hver dag. Foto: Colourbox
16-17.000 unge i alderen 15-25 år ryger hash hver dag eller næsten hver dag. Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 23 / 2015

Skæv forebyggelse skal stoppe hashmisbrug

Unge, som jævnligt ryger hash, har en høj risiko for at ryge ud af uddannelsessystemet. Hvis kommunerne skal hjælpe de unge misbrugere, skal de målrette indsatsen mod de skoler, der har flest elever, som ryger hash.
tekst Simon Lessel

Et bedre samarbejde mellem kommunerne og ungdomsuddannelserne skal styrke forebyggelsesindsatsen mod unges hashmisbrug. Og så skal indsatsen målrettes de ungdomsuddannelser, der har flest hashmisbrugere. Sådan lød to af hovedkonklusionerne, der blev præsenteret ved KL’s konference om unge, hash og uddannelse.

På konference gav eksperter og fagfolk fra kommunerne deres bud på, hvordan man løser udfordringerne med at flere unge ryger hash, og at nogle af disse unge ender i et hashmisbrug. Samtidig præsenterede Sundhedsstyrelsen dugfriske tal, der viser, at 31 procent af pigerne og 50 procent af drengene har prøvet at ryge hash, og at 7 procent af pigerne og 20 procent af drengene har røget hash inden for den seneste måned.

Sats på erhvervsskolerne

Professor ved Center for Rusmiddelforskning ved Århus Universitet Mads Uffe Pedersen anbefaler, at kommunerne målretter forebyggelsesindsatsen mod de uddannelsesinstitutioner, der har den største koncentration af unge, som har et hashmisbrug eller er i risikogruppen for at udvikle et hashmisbrug. 

Skriv hvad du søger