Foto: Lars Lauersen / Scanpix
Foto: Lars Lauersen / Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 23 / 2015

Kasseeftersyn skaber usikkerhed om ny Storstrømsbro

Regeringens kasseeftersyn viste ifølge den nytiltrådte finansminister, at der skal barberes milliarder af allerede planlagte anlægsprojekter. Det skaber usikkerked om den nye Storstrømsbro, mener storstrømsborgmestre.

Det rituelle eftersyn af statens finanser, som den nye regering for nyligt har afsluttet, viste ifølge finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), at der er planlagt anlægsprojekter for seks milliarder for meget. Men det er endnu ikke fastlagt, hvilke projekter der må holde for, når der skal findes fire milliarder i 2017 og to milliarder året efter.

Det skaber usikkerhed om den nye Storstrømsbro, mener to storstrømsborgmestre. Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) må ”udvise rettidig omhu og melde klart ud” om Storstrømsbroens fremtid, lyder beskeden nu fra borgmestrene i Guldborgsund og Vordingborg Kommune.

– Det er en utrolig vigtig forbindelse, som ikke må risikere at blive lukket ned for togtrafikken, som vi jo oplevede for et par år siden. Den nye Storstrømsbro må derfor ikke udsættes. Forbindelsen er jo også en vigtig international forbindelse, siger Guldborgsunds borgmester John Brædder (lokal).

Skriv hvad du søger