Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 21 / 2015

Hus til test af smarte løsninger

Københavns Kommunes nye innovationshus i Kødbyen skal udvikle nye og smarte velfærdsløsninger til blandt andet skolesystemet, ældreplejen og indretning af byrummet.
tekst Simon Lessel

Københavns Kommune åbnede torsdag den 13. august et nyt innovationshus i Kødbyen. Innovation skal være en arbejdsmetode, der tænkes i på tværs af forvaltningerne, hvor de løsninger, der udtænkes, skal en tur forbi Innovationshuset for at sikre, at alle tænkelige scenarier er tænkt igennem. I Innovationshuset er det muligt at teste en løsning igennem i 1:1 målestok og på den måde afprøve løsninger i dagligdagssituationer.

I Innovationshuset kan læringssituationer i en skoleklasse, indretning af plejecentre, boliger til sindslidende eller en digital brugerflade til kommunikation med byens borgere simuleres og afprøves:

– Vi bygger noget midlertidigt op i 1:1 størrelse, så vi får erfaring med, hvad der virker og ikke virker. På den måde kan vi ramme rigtigt, når vi vælger det endelige design, siger innovationschef Diana Arsovic Nielsen.

Smartere effektivisering

Skriv hvad du søger