Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 20 / 2015

Få styr på embedsværket

Den danske forsyningssektor er under pres for at blive privatiseret. Politikerne skal mere på banen, lyder opfordringen fra Dansk Fjernvarmes direktør, Kim Mortensen, som selv har en fortid i Folketinget.
tekst Rudi Holm

Danmark skal passe godt på sin forsyningssektor, der i meget høj grad er båret af andelstanken. Den er unik og medvirkende til, at vi i modsætning til mange andre lande kan foretage hurtige omstillinger.

Sådan lød det fra flere sider under et særdeles velbesøgt debatmøde under Folkemødet i Allinge. Advarslerne om, hvad der risikerer at ske, hvis de danske politikere bukker under for et stigende pres for at privatisere områder som fjernvarme, affaldsforbrænding og vandsektoren, stod nærmest i kø. 

– Det vil blive væsentligt sværere at lave energipolitik, hvis private virksomheder overtager forsyningssektoren. Vi har kunnet se, hvordan den grønne omstilling nærmest er gået i stå i Tyskland, fordi man her har haft fire store virksomheder til at stå for el og fjernvarme, siger direktør i tænketanken Cevea Kristian Weise.

Skriv hvad du søger