Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 20 / 2015

DF fastholder: Nulvækst er død

Dansk Folkeparti garanterer en ny udligningsreform, dræber idéen om nulvækst og er klar til at lempe planloven. Det fortæller partiets kommunalordfører efter partiets historisk gode folketingsvalg.
tekst Ole Obitsø

Flere borgmestre var under valgkampen bekymrede for, at Lars Løkke Rasmussens (V) forslag om nulvækst ville få store økonomiske konsekvenser for kommunerne ved et regeringsskifte.

Men hvis det står til Dansk Folkeparti, kan landets borgmestre ånde lettet op. Allerede i valgkampen lovede Pia Kjærsgaard, at nulvækst ikke ville blive til noget. Og efter det historiske valg, der gav Dansk Folkeparti 21,1 procent af danskernes stemmer, lukker partiet fortsat ned for resten af blå bloks nulvækstdrømme.

 – Jeg tror simpelthen ikke på nulvækst. Venstre har i valgkampen også sagt, at der er mange områder, der ikke er indbefattet af nulvækst. Den idé er død. Der skal vækst til i det offentlige, hvis de skal løfte deres serviceopgaver. Vi tror, der er plads til en vækst på 0,8 procent på de offentlige budgetter. Det kan være, vi mødes et sted derimellem, siger Dansk Folkepartis kommunalordfører, Morten Marinus, til Danske Kommuner.

Lover reform

Skriv hvad du søger