Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 19 / 2015

Hovedstadskommunerne åbner kontor i Bruxelles

Region Hovedstaden og 29 kommuner åbner Copenhagen EU Office, der skal hjælpe med at skabe vækst og skaffe EU-midler til hovedstadsregionen. Dermed har alle fem regioner kontorer i Bruxelles.
tekst Emil Staulund Larsen

Copenhagen EU Office er hovedstadskommunernes nye kontor i Bruxelles. Kontoret åbnede officielt i sidste uge, hvor Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), var i Belgiens hovedstad for at indvie kontoret sammen med regionrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S). 

Dermed fik Region Hovedstaden tilsluttet sig de fire andre danske regioner, som alle har åbnet kontorer i Bruxelles. Målet er at skabe vækst og nye arbejdspladser til området og få fat i nogle af de midler, som EU bevilger. 

– Vi engagerer kommuner og regionen i EU-projekter og henter inspiration fra andre dele af Europa for at skabe vækst, beskæftigelse og konkurrencedygtighed. Vi hjælper kommunerne med at se muligheder i EU-programmer og kvalificere ansøgningerne. Vi arbejder for at skabe et netværk på tværs af kommunerne, hvor de kan dele styrker og erfaringer og udvikle kompetencer i kommunerne, siger Birgitte Wederking, direktør for Copenhagen EU Office. 

Skriv hvad du søger