Dansk Handicaporganisationers formand, Thorkild Olesen, mener, at besparelser i kommunerne skader tilliden. Foto: Jakob Carlsen
Dansk Handicaporganisationers formand, Thorkild Olesen, mener, at besparelser i kommunerne skader tilliden. Foto: Jakob Carlsen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 18 / 2015

Handicappede mangler tillid

Ny undersøgelse viser, at der er store forskelle mellem vurderingen af behandlingen, hvis man spørger borgere og sagsbehandlere. De handicappede har ikke tillid til, at behandlerne træffer de rigtige beslutninger.
tekst Emil Staulund Larsen

På en skala fra 1 til 10 giver behandlerne sig selv karakteren 7,5 i spørgsmålet, om de tror, at borgeren har tillid til, at sagsbehandleren træffer de korrekte beslutninger i deres sager. Borgerne giver dog blot karakteren 2,9 til, at behandlerne træffer den rette beslutning. Det tyder på et tillidsbrist mellem borgerne og behandlerne. 

– Det giver stof til eftertanke, og vi bør derfor overveje, hvordan vi kan gøre det bedre i fremtiden. Der skal ændres i vores stuktur og kultur. Der er plads til forbedring, siger Kirsten Terkilsen (V), borgmester i Hedensted Kommune og medlem af Social- og Sundhedsudvalget i KL.

Særligt er der splittelse i vurderingen om, om sagsbehandlerne har tilpas styr på lovgivning, adgang til særlige tilbud og viden om borgerens særlige handicap. 

Besparelser skader

Skriv hvad du søger