Foto: Jakob Carlsen
Foto: Jakob Carlsen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 16 / 2015

Til kamp for landsbylivet

Urbaniseringen af Danmark er ikke til at komme udenom. Derfor strømmer de lokale borgere til bymøde i Karlebo i Fredensborg Kommune. Sammen med politikerne skal borgerne finde frem til, hvordan de kan gøre livet i landområderne mere attraktivt.
tekst Emil Staulund Larsen

Normalt bor der 221 mennesker i den lille landsby Karlebo. Ved dagens bymøde er der mødt 200-300 op for at fortælle deres politikere, hvordan de kan gøre landområderne til et endnu bedre sted. Både for dem og for potentielle tilflyttere. Fremmødet er over forventning, selv om skyerne har truet det meste af dagen. Få dage inden har politikerne afholdt et lignende bymøde i Fredensborg. Her var der indkøbt 200 croissanter, hvilket skulle vise sig at være for lidt, da ikke alle kunne få en – deriblandt borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

I dag er der købt mad til 150, men projektleder Kathrine Skaastrup må undervejs ned til den lokale købmand for at købe flere paptallerkener og pølser. Grillmaden er i høj kurs hos de fremmødte. 

– Vi står over for fælles udfordringer, der kræver fælles indsats, og derfor tager vi borgerne med på råd. Vi skal ud at møde dem. Borgerne gider ikke tage til bymøde på rådhuset, siger Thomas Lykke Pedersen (S), borgmester i Fredensborg Kommune, om arrangementet. 

Skriv hvad du søger