– Jeg er rigtig glad. Det er en frisk start for mig. Der er søde kollegaer og et godt samarbejde, siger Suna S. Kanat. Alle foto: Joachim Rode
– Jeg er rigtig glad. Det er en frisk start for mig. Der er søde kollegaer og et godt samarbejde, siger Suna S. Kanat. Alle foto: Joachim Rode
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 16 / 2015

Indvandrere på rette hylde

Virksomheden ATP og Hillerød Kommune samarbejder med succes om en model, der får indvandrere og flygtninge væk fra kontanthjælp. I første omgang tog de fat på den sværeste gruppe – indvandrerkvinder uden uddannelse.

46-årige Suna S. Kanat har fem års skolegang fra Tyrkiet. Nu går hun rundt i kælderen sammen med kollegaen Lone Larsen i ATP’s næsten kilometerlange bygning på Kongens Vænge i Hillerød, hvor der er omkring 1.100 ansatte, der primært tager sig af danskerne arbejdsmarkedspensioner. Resten af de i alt 2.200 medarbejdere sidder på fem andre adresser i Danmark. Suna og Lone er i gang med at ordne og arkivere bunker af papirer. Det er sager, der vedrører Lønmodtagernes Garantifond. Det er tunge papirsager, som ATP’s jurister og sagsbehandlere med mellemrum skal have op, når der sker nyt.

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2015_DK-16___Side-28-1_263.jpg

– Der er mange sager efter konkurser. Suna er rigtig god til tal og til at sortere. Hun er kvik i pæren. Hun har endda passet det, mens jeg var på ferie. Det er bestemt ikke alle, der kan det her, siger Lone Larsen, arkivar, der er glad for sin nye kollega.

Skriv hvad du søger