Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 15 / 2015

Kommuner får unge ud af stofmisbrug

tekst Ole Obitsø

Mindre stofmisbrug, flere afsluttede behandlingsforløb, mindre kriminalitet og en mere stabil hverdag. Det har effekten været for de unge stofmisbrugere i alderen 12-17 år, der har deltaget i et større behandlingsprojekt i seks danske kommuner. 

De seneste fire år har Horsens, Helsingør, Aarhus, Odense, Aalborg og Herning kommuner sammen med Socialstyrelsen implementeret tre forskellige metoder til behandling af unge misbrugere, som alle har haft succes. Udover at give de unge en bedre hverdag, hvor de i højere grad kommer i skole eller arbejde, har projektet også fået flere unge ud af et stofmisbrug, fortæller projektleder Gitte Bossi-Andresen fra Socialstyrelsen. Ifølge hende viser erfaringerne fra projektet, at det er vigtigt at fastholde de unge i deres hverdag, hvis man vil hjælpe dem med deres misbrugsproblemer.

– I projektet har vi fokuseret på de unges liv i forhold til familie, uddannelse og fritid. De unge opfatter ikke sig selv som misbrugere, og det er vigtigt at tage udgangspunkt i, siger Gitte Bossi-Andresen. • olo@kl.dk 

Skriv hvad du søger