Et nyt udligningssystem vil give mere frihed til kommunerne, mener Kristian Thulesen Dahl (DF). Foto: Jens Dresling / Polfoto
Et nyt udligningssystem vil give mere frihed til kommunerne, mener Kristian Thulesen Dahl (DF). Foto: Jens Dresling / Polfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 14 / 2015

DF kræver ny udligning

Der er brug for en grundlæggende reform af det kommunale udligningssystem frem for flere lappeløsninger, mener Kristian Thulesen Dahl (DF).
tekst Mads Brandsen

Modtagelsen var ikke hjertelig fra de politiske modstandere på Christiansborg, da Dansk Folkeparti i januar foreslog at indføre én fælles kommuneskat. Alle andre partier takkede pænt nej, men partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) helmer ikke så let. Der er brug for at se på kommunernes økonomiske rammer i form af en reform af udligningssystemet. 

– Vi vil gerne have, at de borgere, der har gode indkomster, bosætter sig jævnt ud over hele landet. Men virkeligheden er, at vi har et system, hvor man, hvis man flytter væk fra de større byer, både betaler højere kommuneskat og samtidig får ringere service, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl.

Han håber derfor, at Folketinget frem mod 2018, hvor der er planlagt et serviceeftersyn af udligningen, kan enes om en gennemgribende revision af systemet, der som en anden Robin Hood tager fra de rige og giver til de fattige. 

Fingeren i hvepseboet

Skriv hvad du søger