Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 13 / 2015

Flertal vil lade staten finansiere anbringelser

To tredjedele af alle partiernes folketingskandidater vil lade staten betale, når kommunerne anbringer børn. Helt forkert, lyder det fra Venstre, der som det eneste parti er lodret imod.

Kommunerne skal ikke længere betale regningen, når børn bliver fjernet fra hjemmet. 66 procent af folketingskandidaterne fra de 10 partier, der er opstillingsberettigede til det kommende valg, mener i stedet, at staten skal overtage finansieringen. Det viser resultaterne af Socialpædagogernes Landsforbunds (SL) socialpolitiske kandidattest.

Mens 90 procent af Enhedslistens kandidater vil placere det økonomiske ansvar hos staten, gælder det 52 procent af kandidaterne for Socialdemokraterne, SF og Radikale Venstre. Det glæder SL’s forbundsformand, Benny Andersen, at politikerne er opmærksomme på, at den nuværende model, hvor langt størstedelen af finansieringen er kommunal, ikke er det mest hensigtsmæssige.

 – Vi mener ikke nødvendigvis, at staten skal overtage, men vi mener, der er brug for større solidaritet mellem kommunerne i finansieringen. Budgetter skal ikke afgøre, om børnene får det rigtige tilbud. Man har været for dårlig til at se familieområdet i kommunerne som en investering og ikke bare en udgift, siger han.

Skriv hvad du søger