Eleverne i 8.b på Søndre Skole i Viborg har skiftet bøgerne ud med legoklodser og storyboard. Med små animationsfilm skal de forklare begreber som skat, sort  arbejde og arbejdsløshed. Foto: Bo Amstrup
Eleverne i 8.b på Søndre Skole i Viborg har skiftet bøgerne ud med legoklodser og storyboard. Med små animationsfilm skal de forklare begreber som skat, sort arbejde og arbejdsløshed. Foto: Bo Amstrup
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 12 / 2015

Viborg vil være bedst til animation

Animation er meget mere end spil og film for børn og unge. Animation har et stort potentiale i kommunerne, og det skal kommunerne blive bedre til at udnytte. Viborg vil effektivisere med animerede instruktioner og løsninger.
tekst Emil Staulund Larsen

Gangene i den gamle kasernebygning er tomme. Disciplin er udskiftet med kreativitet, og ved de mange sidedøre er der nu påklistret virksomhedslogoer for animationsværksteder. Hvad der engang var Viborg kaserne er i dag Arsenalet – et animationsensemble af 35 virksomheder, der giver Viborg ammunition til deres animationsstrategi.  

I 2014 lancerede Viborg en strategi for animation i kommunen. Kommunen vil effektivisere ved at tænke alternativt, digitalt og animeret. 

Arkivfoto

Handels- og udviklings-minister Mogens Jensen (S) har besøgt Arsenalet for at se, hvordan de arbejder med animation. Animationskoordinator i Viborg Kommune Christoffer Boserup Skov viser ministeren og borgmester Torsten Nielsen (K) den gamle kaserne.

Skriv hvad du søger