Foto: Claus Lunde / Polfoto
Foto: Claus Lunde / Polfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 12 / 2015

Forældre kan nå radikaliserede kvinder

Hvis myndighederne skal forhindre unge kvinder i at blive radikaliseret, er det vigtigt, at kommunerne samarbejder med deres forældre. Det vurderer forsker Ann-Sophie Hemmingsen og flere aktører, der dagligt arbejder med antiradikalisering.
tekst Ole Obitsø

Da to unge, danske kvinder fra Aarhus i 2014 satte sig på et fly i Hamborg med endelig destination i Syrien, var det for aldrig at vende tilbage. Hverken deres forældre, lærere eller Aarhus Kommune vidste, at de var taget af sted. Og ingen havde nået at snakke med dem om den radikalisering, de havde været igennem, inden de drog af sted.

I Syrien kollapsede den utopi om en Islamisk Stat, som de drømte om at blive en del af. Begge kvinder blev ifølge deres familier dræbt i Syrien i løbet af deres første år dernede.

Siden er yderligere to unge, danske piger rejst af sted til Syrien fra Aarhus. Og i alt er i hvert fald 10 unge kvinder rejst til det krigshærgede land. Kun én af dem er det lykkedes Aarhus Kommune og Østjyllands Politi at blive opmærksomme på og komme i tale med.

Skriv hvad du søger