Foto: Jakob Lerche
Foto: Jakob Lerche
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 11 / 2015

Politik bliver til over aftensmaden

Viborg Kommune vil lave en ny socialpolitik, og borgerne skal være med til at lave den. Derfor besøger socialudvalget de borgere, som selv har haft socialpolitikken tæt inde på livet. Sammen skal de finde nye løsninger over aftensmaden.
tekst Emil Staulund Larsen

Medlemmerne af Viborg Kommunes socialudvalg er på besøg i Huset i Viborg – et frivilligt værested for personer med psykiske udfordringer. Socialudvalget har inviteret til aftensmad og en snak om, hvordan den nye socialpolitik skal være i Viborg Kommune. 

30-årige Peder Svenningsen er som mange af de andre kommet for at fortælle sin historie. Han har Aspergers syndrom og har sociale udfordringer. Han føler, at kommunen har ”pisset ham op og ned ad ryggen”. Ifølge ham har kommunen ikke givet ham den hjælp, de havde lovet. Han fortæller, at han har set en dokumentar om, hvordan nærdemokratiet er ved at forsvinde. Og det er derfor en god ting, når politikerne tager ud og møder borgerne, som de gør i aften. 

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2015_DK-11___Side-20-1_263.jpg

– Der bør være én fast kontaktperson, som man kan ringe til, når man har brug for hjælp. Ellers oplever man mange skift mellem sagsbehandlere, og hver gang skal man begynde forfra med at fortælle sin historie, siger Peder Svenningsen. 

Skriv hvad du søger