Foto: Paul Hanna / Scanpix
Foto: Paul Hanna / Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 11 / 2015

Barca i Ballerup

tekst Rudi Holm

Den spanske storklub i fodbold FC Barcelona har placeret et talentakademi i Ballerup – det første i Skandinavien. Talentakademiet etableres i samarbejde med Ballerup Kommune og de lokale fodboldklubber og åbner til august. Ballerups borgmester, Jesper Würtzen (S), glæder sig til samarbejdet med en af verdens mest populære fodboldklubber, der ud over en underholdende spillestil har et værdigrundlag, som bygger på tolerance, kammeratskab, fair play, integration, respekt, høflighed, passion, solidaritet og leg.

– Det er en unik mulighed for at udvikle og tilføre nye dimensioner til vores idrætsliv, og samarbejdet ligger i fin forlængelse af de idrætsvisioner, vi har i Ballerup om at tilgodese både bredde- og eliteidræt. Der er ingen tvivl om, at det, at Barcelona har valgt Ballerup, har en stor brandingværdi og vil få en afsmittende effekt på vores erhvervsliv, siger Würtzen.

FCBEscola har opflasket verdensstjernespillere som blandt andre Lionel Messi (billedet). I Danmark er den tidligere FC Barcelona-spiller Allan Simonsen udpeget som akademiets ambassadør. Fodboldskolen er piger og drenge i alderen 6 til 16 år. •

Skriv hvad du søger