Foto: Mottlau Michael / Polfoto
Foto: Mottlau Michael / Polfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 10 / 2015

Misbrugere genvinder førligheden

Når stofferne og gaden trækker, kan det være stort set umuligt at finde motivation til at genoptræne efter et lårbensbrud. På Mændenes Hjem har fysioterapeuter fra Træningscenter Vesterbro med fleksibilitet og træningsbesøg dog fået misbrugere til at komme igennem træningsforløb, de aldrig før har gennemført.
tekst Ole Obitsø

Dobbelt så mange træningstimer, intet krav om, at man kun må misse træning to gange, og træning, der foregår hos misbrugerne selv på Mændenes Hjem. Det har sammen med et tæt samarbejde med Mændenes Hjem betydet, at fysioterapeuter fra Træningscenter Vesterbro fastholder flere misbrugere i genoptræningsforløb end nogensinde før.

Ifølge Kim Ingemann og René Jacobsen, der begge er fysioterapeuter på Træningscenter Vesterbro, samt sygeplejerske Joy Jørgensen og socialpædagog Lotte Bucholtz fra Mændenes Hjem, har det tidligere været noget nær umuligt at få misbrugere til at blive i genoptræningen.

– Førhen blev genoptræningen ikke gennemført, men det gør den nu. Det var meget sjældent, at det blev til mere end en times træning. Deres misbrug gør, at deres dag ikke er særligt planlagt, så det med bare dagen forinden at få at vide, at de skal til træning, virker ikke. Misbruget skubber alle andre behov i baggrunden, siger socialpædagog Lotte Bucholtz.

Jonglerer med tiden

Skriv hvad du søger