Vinderne af årets DM i Madkundskab blev 6.B fra Haahr Skole fra Svendborg, blandt andet med en kållasagne og burgere med kål. Fotoakriv
Vinderne af årets DM i Madkundskab blev 6.B fra Haahr Skole fra Svendborg, blandt andet med en kållasagne og burgere med kål. Fotoakriv
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 10 / 2015

Mad er lige så vigtigt som idræt

Organisationen Madkulturen, der står bag DM i Madkundskab, drømmer om, at folkeskoleeleverne får madkundskab på skemaet alle ni år af deres skolegang. Madkundskabs muligheder passer perfekt ind i folkeskolereformens målsætninger, mener de.
tekst Ole Obitsø

Alle år i skolen har eleverne idræt. Men de har kun obligatorisk undervisning i mad og kost i et år ved faget madkundskab. Det drømmer organisationen Madkulturen under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri om at lave markant om på. Ifølge dem bør undervisning i madkundskab være på skoleelevernes skema i lige så mange år som idræt. Det siger Judith Kyst, der er direktør for Madkulturen, som står bag projektet Madkamp – DM i Madkundskab for landets skoler.

– Viden om mad skal vi jo bruge for at kunne spise sundt og leve sundt, akkurat som idræt og viden om motion. Og hvis vi skal spise ordentligt, så skal vi jo også lære noget om, hvordan man gør det. Derfor burde madkundskab fylde mere i skolerne, siger Judith Kyst.

Madkulturen har tirsdag den 17. marts afholdt DM i Madkundskab. I forhold til 2014 var antallet af deltagere vokset til det dobbelte fra 26 til 52 skolehold. Det ser Judith Kyst som et tegn på, at madkundskab er et fag, der har potentiale for at fylde langt mere i folkeskolen.

Skriv hvad du søger