Ole tager sig af en gammel printer. En særlig, magnetisk skruetrækker gør arbejdet lettere for ham. Foto: Mick Anderson
Ole tager sig af en gammel printer. En særlig, magnetisk skruetrækker gør arbejdet lettere for ham. Foto: Mick Anderson
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 10 / 2015

Elektronik skrot skaber meningsfuldt arbejde

På et beskyttet værksted i Vesthimmerland skiller borgere med psykiske udfordringer aflagte computere ad for kommunen. På den måde bliver så meget som muligt genbrugt, og gammel data kan ikke blive misbrugt. Og så er det arbejde med indhold.
tekst Emil Staulund Larsen

En svensk popsang spiller lystigt, imens plastic, skruer, kobber og harddiske bliver skilt fra gamle computere i den gamle lagerbygning i Aars. Skruetrækkere drejer om sig selv, tænger trækker i plastic, og fingre drejer computerkasser. På opslagstavlen er der beskeder og billeder fra julefrokosten som på et hvilket som helst værksted. Der bliver snakket lidt og smilet, men ellers bliver der arbejdet koncentreret om de to store borde, der er dækket af gamle computere og plastickasser.  

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2015_DK-10___Side-20-1_263.jpg

I Vesthimmerlands Kommune har de succes med de beskyttede værksteder. I Aars, Aalestrup og Løgstør er der oprettet værksteder, der giver arbejde til førtidspensionister, som lider af psykiske udfordringer, og i Aars og Aalestrup har brugerne kastet sig over computerne. De skal skilles ad på forsvarlig vis. 

Skriv hvad du søger