– Når vi taler om, hvor folk bor, så skal vi gøre det med respekt, sagde KL’s formand Martin Damm. Foto: Lars Horn / Baghuset
– Når vi taler om, hvor folk bor, så skal vi gøre det med respekt, sagde KL’s formand Martin Damm. Foto: Lars Horn / Baghuset
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 09 / 2015

Farvel til bananen – goddag balance

Nu skal der handling bag de mange flotte ord om et Danmark i balance. Uddannelsesinstitutionerne skal reformeres, og infrastrukturen skal understøtte vækst. Og så er det slut med at snakke om udkant og rådne bananer.
tekst Tom Ekeroth

På topmødet sidste år præsenterede KL en omfattende analyse under overskriften ”Danmark i forandring – udvikling i lokal balance”. I år kom der så er en række konkrete bud på, hvordan Danmark får både vækst og balance. 

Debatten er for længst rykket fra at handle om at rive huse ned til at handle om, hvad der kan lade sig gøre. KL har konkretiseret de mange ideer i et stort katalog med titlen ”Fælles svar på fælles udfordringer”, og KL-formand Martin Damm (V) brugte en stor del af sin topmøde-tale på at tale om netop vækstdagsordenen. 

– KL mener, at vækstcentrene skal have de bedst mulige betingelser. Vi skal glæde os over væksten, uanset hvor i landet den vokser frem. For den vil gavne os alle. Men vi skal holde Danmark samlet i bestræbelserne på at sikre bæredygtig vækst i hele landet, sagde han.

Skriv hvad du søger