Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 09 / 2015

Atom-mellemlager er en hadegave til vores oldebørn

Roskildes borgmester, Joy Mogensen (S), mener, det er ren populisme ikke at etablere et slutdepot til Danmarks atomaffald. Men for sundhedsminister Nick Hækkerup (S) er det vigtigst, at danskerne er trygge.
tekst Mads Brandsen

Selv om et enigt Folketinget for 12 år siden vedtog, at der skal etableres et slutlager til atomaffald på dansk grund, er samtlige partier nu vendt på en tallerken. De har nu givet hinanden håndslag på en undersøgelse af at etablere et mellemlager, hvor affaldet kan opbevares midlertidigt – i op til 100 år. Dermed er idéen om et slutdepot sparket til hjørne. 

Og det gør ikke indtryk på sundhedsminister Nick Hækkerup (S), at GEUS og Dansk Dekommissionering i en rapport har konkluderet, at etableringen og driften af et mellemlager vil være en ”betragtelig udgift”.

– Det er fuldstændig uvedkommende, om den løsning, vi nu i fællesskab er nået frem til at undersøge yderligere, fordyrer eller forlænger processen med at finde en løsning på, hvor og hvordan atomaffaldet skal opbevares. Jeg er optaget af, at vi finder en løsning, som danskerne kan være helt trygge ved, siger Nick Hækkerup.

Helt uansvarligt

Skriv hvad du søger